BATUCADA RECICLADA: “NO HO LLENCIS QUE SONA BÉ”

Per Miquel Franco

NO HO LLENCIS QUE SONA BÉ

Per Miquel Franco

batucada reciclada percultura

Batucada reciclada; Per començar, aquesta proposta va dirigida a tots els públics. Una batucada feta a base d’instruments reciclats; ( s’entén per instruments reciclats a altres objectes quotidians que li donem una segona vida i un segon ús), ens dóna les mateixes eines musicals i expressives per poder deixar anar el nostre talent. Per tant, podem convertir en instruments de percussió diferents elements: galledes de pintura buides de plàstic o metàl·liques, recipients de gran diàmetre per ús industrial de plàstic, llantes de cotxe, paelles de cuina, garrafes de 25L de plàstic, tub corrugat (cablejats elèctrics), etc. És a dir, tot allò del què podem treure so.

El taller constarà de diverses sessions per tal d’aprendre les tècniques i els patrons rítmics;  guiat en tot moment pel professor de percussió. Es poden fixar objectius com fer aparicions públiques a la Festa Major, Festa de Final de Curs o altres esdeveniments. D’aquesta forma, també es pot veure lel progrés del grup i la seva cohesió. 

Sabíeu que el primer instrument que va crear l’home va ser un instrument de percussió? Doncs sí. Va néixer a la cultura africana per festes populars i religioses.

Percultura de la mà d'en Miquel Franco

A més, els materials són de baix cost ja que s’obtenen del reciclatge o per altres mitjans.